اسپرسو ساز چیست
اسپرسوساز چیست؟

قهوه نوشیدنی موردعلاقه بسیاری از افراد است. اسپرسوساز دستگاهی است که می‌تواند انواع این نوشیدنی را تولید کند. پس از اختراع دستگاه اسپرسوساز تحول بزرگی در تهیه قهوه به وجود آمد و اسپرسو نام قهوه‌ای است که از این دستگاه تولید می‌شود. اسپرسو در واقع عصاره­ ی دانه­‌های قهوه آسیاب شده ­است. یعنی گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از پودر قهوه فشرده شده یا همان قهوه آسیاب شده می باشد. یک قهوه نسبتا غلیظ و با میزان کافئین بالاست.

تاریخچه اسپرسوساز

اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو در سال ۱۸۸۴ توسط آنجلو موریوندو در شهر تورین در شمال ایتالیا ساخته شد و در یک نمایشگاه عمومی به نمایش گذاشته شد. او اختراع خود را در سال 1885 در پاریس به ثبت رسانید. چندسال بعد از این نمایشگاه و در سال 1901 فردی به نام بترزا اصلاحات و تغییراتی را در دستگاه اقای آنجلو به وجود آورد و با افزودن بخش های جدیدی به آن دستگاه جالب‌تری ساخت که این امر باعث ایجاد تحول عظیمی در صنعت دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز شد

اسپرسو ساز چیست

اسپرسوساز چگونه کار می‌کند؟

اسپرسو ساز دستگاهی قهوه‌ساز پایه است که فقط برای تهیه  اسپرسو مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه هر نوع نوشیدنی  که بر پایه قهوه باشد را میتوان با دستگاه اسپرسو ساز آماده کرد.

این دستگاه تشکیل شده از پمپ آب، هد گروپ، بویلر و پرتافیلتر می باشد. در ادامه با این اجزا و نحوه کارشان بیشتر آشنا می شوید

پمپ آب

اسپرسو حاصل گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از پودر قهوه‌ فشرده است. برای گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از قهوه آسیاب شده، باید آب با فشار زیاد وارد محفظه قهوه شود، برای این کار در دستگاه اسپرسو ساز پمپ های آب قدرتمندی تعبیه کردند. در اکثر دستگاه‌ها برای ایجاد چنین فشار زیادی از پمپ الکترونیکی استفاده می‌شود ولی دستگاه هایی نیز وجود دارند که به صورت دستی، آب را بافشار زیاد پمپ می کنند.

هد گروپ

هدگروپ قلب اسپرسو ساز است که مسئول تهیه ی یک فنجان خوب اسپرسو می باشد. به محفظه ای که آب با فشار زیاد وارد قهوه آسیاب شده می شود، هدگروپ می گویند. گروپ هد برای عصاره گیری، پرتافیلتر به آن متصل می شود و آب از طریق سوراخ های گروپ، به طور یکسان بر پودر قهوه کوبیده شده پرتافیلتر می ریزد.

هد گروپ به دو دسته تقسیم می شود: هدگروپ متصل و هدگروپ نیمه متصل. هد گروپ متصل، به بویلر اسپرسو ساز متصل است، در حالی که دسته دوم از بویلر جدا هستند. هد گروپ متصل از اتلاف دمای آب جلوگیری می‌کند اما هزینه تعمیر آن بیشتر از هدگروپ نیمه متصل است.

بویلر

نکته بسیار مهم دمای آبی است که با فشار وارد قهوه می‌شود. تمامی دستگاه‌های اسپرسوساز قسمتی به نام بویلر دارند که وظیفه آن افزایش دمای آب است و نباید بخار اضافی تولید کند. به این قسمت جوشاننده نیز گفته می‌شود. اسپرسو ساز ها از لحاظ بویلر به دو دسته سینگل بویلر و مولتی بویلر تقسیم می‌شوند.

پرتافیلتر

پرتافیلتر قسمتی از دستگاه اسپرسو ساز است که به سر گروپ متصل می شود و سبد پودر قهوه، درون آن قرار می گیرد. پرتافیلتر قسمت متحرک دستگاه اسپرسوساز است و دارای یک دسته پلاستیکی یا چوبی می‌باشد. پرتافیلترها دارای سه مدل یک نازل، دو نازل و بدون نازل هستند.

سخن پایانی

از جمله عوامل مهم زیبایی و برند هستند. این عوامل با این مفهوم در ارتباط هستند که دستگاه های دارای زیباترین ظاهر عموما توسط تولید کنندگانی ساخته می شوند که در صنعت خاص قهوه از بهترین اعتبار برخوردار هستند. یک دستگاه خوب با سرویس کردن منظم و تصفیه مناسب، می تواند در طول عمر خود بازدهی بسیار خوبی ایجاد کند.